K dokonalej vianočnej pohode určite prispeje uprataný dom či byt. Ako však všetko zvládnuť, keď už nie je dostatok času? Prinášame 5 jednoduchých a zároveň veľmi efektívnych tipov na vianočné upratovanie.

  1. Priority

V prvom rade si pripravte zoznam max.7 vecí, ktoré potrebujete stihnúť do Vianoc. Nech sú to pre vás naozaj tie najdôležitejšie veci. Zamerajte sa na tieto body a nenechajte sa rozptyľovať menej podstatnými záležitosťami.

  1. Voňavý domov

Mať príjemne voňavý domov je veľmi dôležité. Docieliť to môžete napríklad zapálením sviečky, alebo dokonca vysávaním. Áno, čítate správne, vysávaním. Je to jednoduché a veľmi efektívne. Stačí nakvapkať pár kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja do filtra, odkiaľ vychádza z vysávača vzduch. Začnite vysávať a v priebehu pár minút ucítite ten rozdiel. Zabijete tak dve muchy jednou ranou. V jednom kroku váš domov povysávate a aj rozvoniate.

  1. Postupujte z hora nadol

Vždy, keď sa rozhodnete upratovať postupujte z hora nadol. Je to výhodné v tom, že všetok prach, ktorý rozvírite, bude vďaka gravitácii padať dole a teda všetko, čo nakoniec bude potrebné urobiť, bude tento prach zo zeme povysávať. Touto metódou šetríte svoj čas a sily.

  1. Umyté okná

Prečo  umývať okná? Okna do našich príbytkov vpúšťajú svetlo a tvoria neprehliadnuteľnú, pomerne veľkú časť našich izieb. Ich umytím sa celá izba rozžiari a navyše sa počas umývania, dom či byt poriadne vyvetrá, čo je tiež veľmi žiaduce.

  1. Ukryte neporiadok

Ak už naozaj nestíhate alebo poprípade nevládzete, jednoducho použite tento trik. Do peknej nádoby s vekom, do prázdneho šuplíka, alebo úložného priestoru pod posteľou dajte všetky prebytočné veci. Odložte na toto dočasné miesto prebytočnú dekoráciu, hračky, nadbytočné dekoračné vankúše, jednoducho všetko, čo vo vašej miestnosti spôsobuje neporiadok. Plochy, na ktorých nie je príliš veľa vecí, sa ľahšie udržiavajú čisté a pôsobia omnoho krajšie a upratanejšie.

Na záver tá najcennejšia rada. Na Vianoce nejde o to, kto má najväčší poriadok v dome. Vianoce nie sú o čase venovanom upratovaniu, ale o čase strávenom v kruhu najbližších. Spravte si doma takú atmosféru, v akej sa vy budete cítiť dobre, aby ste mohli prežiť pokojné vianočné sviatky.

Prajeme šťastné a veselé Vianoce!

Ak vás článok zaujal, kliknite na tento odkaz: www.upratajsi.ml, kde nájdete viac skvelých a jednoduchých tipov na efektívne upratovanie.

 

Článok napísala Viktória Bartková, zakladateľka blogu www.upratajsi.ml